Pekmezli Kek

Gönderen: Unknown 12 Şubat 2015 Perşembe | 11:48:00

Pekmezli Kek
 Malzemeler ; 
  • 2 Yumurta
  • 120 gram Sıvı yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu
  • 160 gram Kepek un
  • 180 gram Pekmez
  • 160 gram Sıkılmış Portakal Suyu

Pekmezli Kek Yapılış Tarifi ;

Pekmezli kek yapımında ilk önce  yumurtaları sıvı yağ ile çırpacağız. Portakal suyunu  pekmez ile  çırpmada üzerine ekleyerek devam ediyoruz. Kıvamını aldığını gördünüz andan sonra  üzerine  un ve kabartma tozunu ekliyoruz  iyice çırparak karışım oluşturuyoruz.İçinde topaklanma katı bir şey kalmadığından emin olana kadar bu işlemimizi devam ettiriyoruz.İşlemimizi bitirdikten sonra kalıbımızı koymak için ilk önce kalıbımızı yağlıyoruz sonra hafif bir şekilde unluyoruz 165 derece ve 35 - 40 dakika fırında pişiriyoruz sonrada afiyetle yiyebilir ve misafirlerinize pekmezli kek sunabilirsiniz 

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder