Gönderen:
Unknown
12 Şubat 2015 Perşembe
|
11:48:00
Pekmezli Kek
Malzemeler ;
2 Yumurta
120 gram Sıvı yağ
1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu
160 gram Kepek un
180 gram Pekmez
160 gram Sıkılmış Portakal Suyu
Pekmezli Kek Yapılış Tarifi ;
Pekmezli kek yapımında ilk önce yumurtaları sıvı yağ ile çırpacağız. Portakal suyunu pekmez ile çırpmada üzerine ekleyerek devam ediyoruz. Kıvamını aldığını gördünüz andan sonra üzerine un ve kabartma tozunu ekliyoruz iyice çırparak karışım oluşturuyoruz.İçinde topaklanma katı bir şey kalmadığından emin olana kadar bu işlemimizi devam ettiriyoruz.İşlemimizi bitirdikten sonra kalıbımızı koymak için ilk önce kalıbımızı yağlıyoruz sonra hafif bir şekilde unluyoruz 165 derece ve 35 - 40 dakika fırında pişiriyoruz sonrada afiyetle yiyebilir ve misafirlerinize pekmezli kek sunabilirsiniz
0 yorum :
Yorum Gönder