![]() |
Cevizli Haşaşlı TatlıMalzemeler ;
Üzeri için ;
Cevizli Haşaşlı Tatlı Yapılışı 'nın Tarifi ;
Cevizli haşaş yapımında ilk önce tere yağını hamur kabına koyacaksınız.Üzerine malzemelerimizden yavaş yavaş koymaya başlıyoruz sırasıyla Pudra şekeri ,Hindistan şekeri,İrmik ve Kakaoyu döküyoruz.Hepsini güzelce elinizle yoğuruyoruz Karışıma yumurtaları ve sıvı yağını da ekleyerek yoğurmamıza devam ediyoruz son olarak da un malzememizi de ilave ederek yoğuruyoruz. Elde edilen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçaları kopararak yuvarlıyoruz.Hamurları sarı haşhaşa bulayıp Üstlerine de Yarım ceviz batırarak yağlanmış olan fırın tespimize diziyoruz. 180 derecede fırında pişiriyoruz Bir yandan pişerken bir yandan da hemen şerbet malzemelerimizi bir tencereye koyup kaynatmaya başlıyoruz.Sıcak tatlıya ılık şerbet dökülerek bekletilir. soğuyunca misafirlerinize cevizli haşaşlı tatlıyı ikram edebilirsiniz.
|
Ana Sayfa
»
Ceviz Haşaşlı Tatlı
,
ceviz haşaşlı tatlı nasıl yapılır
,
Ceviz Haşaşlı Tatlı tarifi
,
ceviz haşaşlı tatlı yapımı
,
tatlı çeşitleri
,
yemek tarifleri
»
Cevizli Haşhaşlı Tatlı
0 yorum :
Yorum Gönder