Cevizli Haşhaşlı Tatlı

Gönderen: Unknown 12 Şubat 2015 Perşembe | 12:57:00


Cevizli Haşaşlı Tatlı

Malzemeler ;                             

  • 250 gram tereyağı
  • 2 Yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 Çorba kaşığı kakao
  • 11  çorba kaşığı un (tepeleyerek )
Şerbet için ;
  • 3 su bardağı toz şeker                                 
  • 4 su bardağı su        
  • Yarım limon
Üzeri için ;
  • Sarı haşhaş
  • Ceviz ( kendinize göre ceviz miktarını ayarlayabilirsiniz)

Cevizli Haşaşlı Tatlı Yapılışı 'nın Tarifi ; 

Cevizli haşaş yapımında ilk önce tere yağını hamur kabına koyacaksınız.Üzerine malzemelerimizden yavaş yavaş koymaya başlıyoruz sırasıyla Pudra şekeri ,Hindistan şekeri,İrmik ve Kakaoyu döküyoruz.Hepsini güzelce elinizle yoğuruyoruz Karışıma yumurtaları ve sıvı yağını da ekleyerek  yoğurmamıza devam ediyoruz son olarak da un malzememizi de ilave ederek yoğuruyoruz. Elde edilen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçaları kopararak yuvarlıyoruz.Hamurları sarı haşhaşa bulayıp Üstlerine de Yarım ceviz batırarak yağlanmış olan fırın tespimize diziyoruz. 180 derecede fırında pişiriyoruz Bir yandan pişerken bir yandan da hemen şerbet malzemelerimizi  bir tencereye koyup  kaynatmaya başlıyoruz.Sıcak tatlıya ılık şerbet dökülerek bekletilir. soğuyunca misafirlerinize cevizli haşaşlı tatlıyı ikram edebilirsiniz.

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder