Patlıcan Kıymalı Pilav

Gönderen: Unknown 21 Şubat 2015 Cumartesi | 11:29:00

Patlıcan Kıymalı Pilav

Malzemeler ;

Pilav kısmı için ;

  • 3 yemek kaşığı  Tere yağ
  • 2 su bardağı   Pirinç
  • 3 su bardağı  Su
  • 2 çay kaşığı  Tuz
  • 0.5 çay kaşığı karabiber 

Kıyma Harcı için ;

  • 1 adet soğan
  • 250 gram Kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı  salça
  • 1 çay kaşığı  tuz
  • 0.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı  pulbiber 
  • 2 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tere yağ

Patlıcanlı Kısmı için ;
  • 3 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 adet orta boy  patlıcan
Patlıcan Kıymalı Pilav Tarifi ;
İlk iş olarak pilavımızı yapmakla başlayalım daha sonra pilavın diğer aşamalarına geçebiliriz.Tenceremizi ocağa koyuyoruz ardından  içine 3 kaşık tere yağımızı ilave ediyoruz tere yağımızın erimesini bekliyoruz daha sonra önceden yıkayıp ıslattığımız pirinçleri tencerenin içine döküyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz biraz karıştırdıktan sonra 3 su bardağı  su ekliyoruz.2 su bardağı pirinç kullandığımız için 2 çay kaşığı tuz koyuyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Ardından patlıcanlarımızı alaca şekilde soyuyoruz daha sonra ortadan ikiye bölerek yarım cm kalınlığında dilimliyoruz patlıcanlarımızı pişirmek için bir tencereyi ocağa koyup  içine 3 yemek kaşığı tere yağımızı ilave edip  erimesini bekliyoruz.Erittikten sonra dilimlenen patlıcanları  tencerenin içine ekliyoruz ve pişmesini bekliyoruz.

Kıymalı harcımız için ise ayrı bir tencerede 1 tatlı kaşığı tere yağımızı tencerede erimeye bırakıyoruz eriyen yağımızın içine 1 adet soğanı dilimleyip tencerenin içine ekliyoruz ve kısık ateşte soğanlarımızı kavuruyoruz şimdi ise 250 gram kıymayı  kavrulmuş olan soğanları içine ilave ediyoruz. Daha sonra içine 1 tatlı kaşığı salçamızı , baharatlarını ve tuzunu ilave ediyoruz ve güzel bir şekilde bunları karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.kavurduktan sonra altını kapatıp üzerine 1 çay kaşığı pul biber ve  ince doğranmış 2 dal maydanoz ilave ettikten sonra oluşturmuş olduğumuz bütün ürünlerimizi fırın kabımıza yerleştirip fırına verme zamanı geldi  170 derecede  yaklaşık 15 dakika fırınlayıp ve 10 dakika demlendirdikten sonra misafirlerinize servis yapabileceksiniz.


Demlendirme Süresi ; 10 dakika     Fırın Derecesi ; 170         Pişirme Süresi ; 15 dakika


PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder