![]() |
Mantarlı Kuskus |
Malzemeler ;
- 3 yemek kaşığı Tere yağ
- 2 Su bardağı Kuskus
- 3 Su bardağı su
- 12 adet mantar
- 2 diş sarımsak
- 4 adet kiraz domates
- 2 çay kaşığı tuz
- 0.5 çay kaşığı karabiber
- 1-2 dal dereotu
Mantarlı Kuskus Tarifi ;
Tencerenin altını yakıyoruz ve 3 yemek kaşığı tereyağımızı içine ilave edip erimesine bırakıyoruz tere yağ erirken bizde mantarları hazırlıyoruz.2 su bardağı kuskus için 10 -12 adet mantar kullanacağız. mantarları bıçakla küçük parçacıklar haline gelecek şekilde dilimliyoruz.Ayrı bir tencere hazırlayıp ocağa koyuyoruz altını yakıyoruz içine dilimlenen mantarları koyuyoruz ve güzel bir şekilde tencere yayacak şekilde karıştırılacak ve güzel bir şekilde kavurmaya bırakıyoruz.Ardından 2 diş sarımsağı ezip mantarların içine ilave ediyoruz ve içine karışacak şekilde karıştırıyoruz. 2 su bardağı Kuskus içine koyuyoruz. ve 1 -2 dakika karıştırarak çevirdikten sonra 2 su bardağı kuskus için 3 su bardağı suyumuzu içine ilave edeceğiz hafif karıştırdıktan sonra içine 2 çay kaşığı tuz ve 0.5 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve son bir kez karıştırıp kuskusun kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Daha sonra demlenmiş haline geçtiğinde içerisine 1-2 dal dereotu ve 4 adet kiraz domates ilave edeceğiz.Kuskus demlenme aşamasına geçtiğinde domateslerimizi 4 bölüp dereotunu da ince ince doğrayıp demlenme aşamasındaki kuskusa ilave edip daha sonra ise altını kapatıyoruz.Kuskus suyunu çektiğinde dereotu ve domatesimizi içine atıyoruz.ve son 1 kez karıştırıp altını kapatıyoruz.10 dakika demlendirip sonrasında misafirlerinize servis tabağında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Demlenme Süresi ; 10 dakika
Daha sonra demlenmiş haline geçtiğinde içerisine 1-2 dal dereotu ve 4 adet kiraz domates ilave edeceğiz.Kuskus demlenme aşamasına geçtiğinde domateslerimizi 4 bölüp dereotunu da ince ince doğrayıp demlenme aşamasındaki kuskusa ilave edip daha sonra ise altını kapatıyoruz.Kuskus suyunu çektiğinde dereotu ve domatesimizi içine atıyoruz.ve son 1 kez karıştırıp altını kapatıyoruz.10 dakika demlendirip sonrasında misafirlerinize servis tabağında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Demlenme Süresi ; 10 dakika
0 yorum :
Yorum Gönder