Mantarlı Kuskus

Gönderen: Unknown 22 Şubat 2015 Pazar | 00:59:00



Mantarlı Kuskus

Malzemeler ;
  • 3 yemek kaşığı Tere yağ
  • 2 Su bardağı Kuskus
  • 3 Su bardağı su
  • 12 adet mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet kiraz  domates
  • 2 çay kaşığı  tuz
  • 0.5  çay kaşığı  karabiber
  • 1-2 dal dereotu
Mantarlı Kuskus Tarifi ;

Tencerenin altını yakıyoruz ve  3 yemek kaşığı tereyağımızı içine ilave edip erimesine bırakıyoruz tere yağ erirken bizde mantarları hazırlıyoruz.2 su bardağı kuskus için 10 -12 adet mantar  kullanacağız. mantarları bıçakla küçük parçacıklar haline gelecek şekilde dilimliyoruz.Ayrı bir tencere  hazırlayıp ocağa koyuyoruz altını yakıyoruz içine dilimlenen mantarları  koyuyoruz ve güzel bir şekilde tencere yayacak şekilde karıştırılacak ve güzel bir şekilde kavurmaya bırakıyoruz.Ardından 2 diş sarımsağı ezip mantarların içine ilave ediyoruz ve içine karışacak şekilde karıştırıyoruz. 2 su bardağı Kuskus  içine koyuyoruz. ve 1 -2 dakika karıştırarak çevirdikten sonra 2 su bardağı kuskus için 3 su bardağı suyumuzu içine ilave edeceğiz hafif karıştırdıktan sonra  içine 2 çay kaşığı tuz ve 0.5 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve son bir kez karıştırıp kuskusun kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Daha sonra demlenmiş haline geçtiğinde  içerisine 1-2 dal dereotu ve 4 adet kiraz domates ilave edeceğiz.Kuskus demlenme aşamasına geçtiğinde  domateslerimizi 4 bölüp dereotunu da ince ince doğrayıp demlenme aşamasındaki kuskusa ilave edip daha sonra ise altını kapatıyoruz.Kuskus suyunu çektiğinde dereotu ve domatesimizi içine atıyoruz.ve son 1 kez karıştırıp altını kapatıyoruz.10 dakika demlendirip sonrasında misafirlerinize servis tabağında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

                                                 Demlenme Süresi ;  10 dakika     
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder