![]() |
Etli Patates Yemeği |
- 1 kg patates
- 600 gram kuşbaşı dana eti
- 3 Yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 1 Yemek Kaşığı domates salçası
- 1 su Bardağı Et suyu
- Tuz
- Karabiber
Etli Patates Yemeği Tarifi ;
ilk önce Tere yağını eritiyoruz sonra etleri üzerine ilave ederek kısık ateşte karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp üzerine ekliyoruz . Et suyu, karabiber, salça ve tuz ilave ederek 20 dakika daha pişirdikten sonra Suyunu çekerse ılık su ilave edebilirsiniz.Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim yaparak Ete ilave ediyorsunuz sonra Suyunu çekince fırın tepsisine alın. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirin. Pul biber serpiştirin ve fırına verin. 15 dakika daha pişirin. etli patates yemeğinizi afiyetle misafirlerinize sunabilirsiniz .
0 yorum :
Yorum Gönder