![]() |
Boşnak Tatlısı |
Malzemeler ;
- 3 adet yumurta sarısı
- 250 gram margarin
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un ekliycez
Üzerine ;
- Yumurta sarısı
- Antep Fıstığı
- Hindistan cevizi
İçi İçin ;
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Şerbet İçin ;
- 3 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
Boşnak Tatlısı Yapılışı 'nın Tarifi ;
Margarini eritiyoruz ve soğutuyoruz , Üzerine kullanacağımız malzemelerimizi ekliyoruz ilk önce yumurta sarılarını, tuzu ,kabartma tozunu ekleyerek iyice bir kapta karıştırıyoruz Sonra azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yani kulak memesi tabiriyle söylendiği yumuşaklığında hamur elde edeceksiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak Avuç içinde yassılaştırıp,içi için malzemesinden bir miktar tarçın koyarak kapatıyoruz. Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine hamurlarımızı aralıklar bırakarak diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. 2180 derece fırında pembeleşene kadar pişmesini bekliyoruz
Şerbet için , şeker ve suyu kaynatmaya başlıyoruz İnmesini yakınlaştığında limon suyunu ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz Şerbet ve tatlının ılınmasını bekliyoruz Sonra şerbeti tatlının üzerine döküyoruz ve emmesini bekliyoruz emdikten sonra Tatlılarımızı Servis tabağına alacaksınız Sonra üzerine Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serperek görünüm güzelleştirip servis yapabilirsiniz ...
0 yorum :
Yorum Gönder