Boşnak Tatlısı

Gönderen: Unknown 12 Şubat 2015 Perşembe | 13:19:00

Boşnak  Tatlısı

Malzemeler ;

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 250 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un ekliycez

Üzerine ;

  • Yumurta sarısı
  • Antep Fıstığı
  • Hindistan cevizi
İçi İçin ;
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Şerbet İçin ;
  • 3 su bardağı  toz şeker 
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

Boşnak Tatlısı Yapılışı 'nın Tarifi ;

Margarini eritiyoruz ve  soğutuyoruz , Üzerine  kullanacağımız  malzemelerimizi ekliyoruz ilk önce  yumurta sarılarını, tuzu ,kabartma tozunu ekleyerek  iyice bir kapta karıştırıyoruz Sonra azar azar un ilave ederek ele yapışmayan  yani kulak memesi  tabiriyle söylendiği yumuşaklığında hamur elde edeceksiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak Avuç içinde yassılaştırıp,içi için malzemesinden bir  miktar tarçın koyarak kapatıyoruz. Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine hamurlarımızı aralıklar bırakarak diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı  sürüyoruz. 2180 derece fırında pembeleşene kadar  pişmesini bekliyoruz
Şerbet için , şeker ve suyu kaynatmaya başlıyoruz İnmesini yakınlaştığında limon suyunu ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz Şerbet ve tatlının ılınmasını bekliyoruz Sonra şerbeti tatlının üzerine döküyoruz ve emmesini bekliyoruz emdikten sonra Tatlılarımızı Servis tabağına alacaksınız Sonra üzerine Hindistan cevizi ve Antep fıstığı  serperek görünüm güzelleştirip  servis yapabilirsiniz ... 
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder