![]() |
AnaKızlık Çorbası
Malzemeler ;
AnaKızlık Çorbası Yapılışı ;
Birgün önceden nohutu suda bekletin. Et, domates salçası ve küp doğranmış 1 soğanı nohutla birlikte tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip tuz ile tatlandırarak pişirin. Başka bir kapta kıymayı kavurun. Küp doğramış olduğunuz iki soğanıda ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi de ekleyip soğumaya bırakın. Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilave ederek yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Diğer yarısından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içlerini oyarak cevizli harçtan ilave edip kapatın. Köfteleri süzgece alın. İçinde kaynar su bulunan tencereye süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra daha önceden hazırladığınız salçalı et suyuna ilave edin. İki limonun suyunu ekleyip bir taşım daha pişirin. Tere yağını eritip naneyi ekleyerek 2 dakika pişirin.Üzerine gezdirin ve afiyetle anakızlık çorbasını servise koyabilirsiniz.
|
Ana Sayfa
»
Anakızlık çorbası nasıl yapılır
,
Anakızlık çorbası tarifi
,
Anakızlık çorbası yapılışı
,
Anakızlık yapımı
,
yemek tarifleri
»
AnaKızlık Çorbası
0 yorum :
Yorum Gönder