SARAY SARMASİ

Gönderen: Unknown 15 Mart 2016 Salı | 11:30:00


SARAY SARMASI

Malzemeler;

  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • 1 paket hindistan cevizi
  • Ceviz
  • 1 paket krem şanti (sade)

Krem şantiyi hazırlamak için 

  • 1 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI

Önce büyük boy fırın tepsisine, 1 paket hindistan cevizini yayalım. Ardından tencerede margarini eritip, unu dökelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım. Süt, şeker, kakao ve vanilyayı ilave edip, karıştırarak pişirelim. Göz göz olduğunda altını kapatıp,5-6 dakika boyunca mikserden geçirelim. Hindistan cevizi yaydığımız tepsiye döküp, üzerini düzleyelim. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, soğuyan tatlının üzerine sıvayalım. Üzerini kapatıp, mutlaka 1 gece buzdolabında bekletelim. Servis sırasında tepsinin uzun kenarından 6, kısa kenarından 3 parçaya bölelim. Her parçanın üzerine, 1 adet ceviz koyalım. Ucunu hafifçe bir spatula yardımıyla kaldırıp rulo yapalım. Servis tabaklarına servis yapalım.
Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder