![]() |
SARAY SARMASI |
Malzemeler;
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
- 1 paket hindistan cevizi
- Ceviz
- 1 paket krem şanti (sade)
Krem şantiyi hazırlamak için
- 1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Önce büyük boy fırın tepsisine, 1 paket hindistan cevizini yayalım. Ardından tencerede margarini eritip, unu dökelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım. Süt, şeker, kakao ve vanilyayı ilave edip, karıştırarak pişirelim. Göz göz olduğunda altını kapatıp,5-6 dakika boyunca mikserden geçirelim. Hindistan cevizi yaydığımız tepsiye döküp, üzerini düzleyelim. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, soğuyan tatlının üzerine sıvayalım. Üzerini kapatıp, mutlaka 1 gece buzdolabında bekletelim. Servis sırasında tepsinin uzun kenarından 6, kısa kenarından 3 parçaya bölelim. Her parçanın üzerine, 1 adet ceviz koyalım. Ucunu hafifçe bir spatula yardımıyla kaldırıp rulo yapalım. Servis tabaklarına servis yapalım.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder