![]() |
PUDİNGLİ KEK PASTA |
Malzemeler;
- 4 ad . oda sıcaklığında yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı vanilyalı puding
- 2 su bardağı dolu elenmiş un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk. vanilya
- 1/2 limonun suyuna 1 çay kaşığı ucu ile karbonat
- piştikten sonra 1 su bardağı şekerli süt
KEKİN HAZIRLANIŞI
*Öncelikle malzemelerimizi hazır bulunduralım
*Pişirme kalıbımızı margarinle yağlayıp unlayalım. Fazla ununu çırpalım
*Yumurta ve toz şekeri çırpalım. Yarım limonun suyuna karbonatı ilave edelim çırptığımız yumurtaya döküp karıştıralım.
*Sırası ile sıvı yağ, süt ilave edip karıştıralım.
*Kabartma tozu , vanilya unu ekleyelim çırpıcı ile karıştıralım.
*Yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökelim.
*Pişirme konumunu ayarlayarak 50-60 dk kontrollü pişirelim.
*Fırında pişirecekseniz soğuk fırında 175 derecede pişecektir.
*Pişirme süresi sonunda kekimizi hemen ters çevirdiğimizde hiç yapışmadan çıkacaktır.
*Kekimizin ilk sıcaklığı geçince önce 2 parçaya bıçak yardımı ile keselim. Dilersek tekrar bölebilir 4 parça yapabiliriz. Yeterince kalın kesmesi kolay oluyor.
Ara Kreması İçin Malzemeler;
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 kğ süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- kibrit kutusu kadar tereyağı(20 gr)
- yarım paket 40 gr sütlü çikolata
- limon yada portakal kabuğu rendesi
- ayrıca pasta üzerini süslemek için 1 paket kakaolu toz krem şanti
- 1 çay bardağı süt
ARA KREMASININ HAZIRLANIŞI
*Malzemelerden yağ , limon kabuğu rendesi ve çikolata hariç karıştırılır.*Pişirme tenceremizde orta alevde karıştırılarak puding kıvamına getirilir. Tereyağ , limon kabuğu rendesi eklenir ve karıştırılır. İndirmeye yakın çikolata kırılarak karıştırılır .. Topak olmamalı olursa süt ilave edebilirsiniz. Blenderden geçirip yumuşatabilir akıcı kıvam sağlayabilirsiniz.
*Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
BİRLEŞTİRME
*Kekimizi böldük 1 su bardağı şekerli su /yada süt hazırlayıp üzerlerine gezdirdik ve her katına kremamızdan sürdük. Diğer katları üzerine kapadık.*Kalan ara kremamız çok katı ise süt ekleyerek yumuşatabiliriz. Akıcı kıvam alan kremayı pastamızın üzerine döküp kenarlarınıda düzelterek buzdolabına kaldıralım en az 1 saat kalsın.
*Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben kenarlarını tarak spatula ile çizdirerek sıvadım düzenledim.
*Üzerine biraz kenarlarda boşluk bırakarak kürdanla çizgi çektim. *Tam daire olan bu çizgiye krema pompasına krem şantiyi doldurarak yan yana krema sıktım. Dilediğimiz uç aparatı ile yapabiliriz.
*Kalan boşluklara hindistan cevizi sepeledik . Minik kalpleri kenarına yan yana dizdik . Böylece dilimlemesi de çok kolay oluyor. Her kalp bir dilim smile ifade simgesi
*Orta boşluğuna hindistan cevizi üzerine renkli şekerlemeler ile süslememi tamamladım.
Not: Birgün önce yapılması tercih edilmeli.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder