PUDİNGLİ KEK PASTA

Gönderen: Unknown 20 Mart 2016 Pazar | 12:38:00

PUDİNGLİ KEK PASTA

Malzemeler;

  • 4 ad . oda sıcaklığında yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı vanilyalı puding
  • 2 su bardağı dolu elenmiş un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • 1/2 limonun suyuna 1 çay kaşığı ucu ile karbonat
  • piştikten sonra 1 su bardağı şekerli süt
KEKİN HAZIRLANIŞI

*Öncelikle malzemelerimizi hazır bulunduralım 
*Pişirme kalıbımızı margarinle yağlayıp unlayalım. Fazla ununu çırpalım
*Yumurta ve toz şekeri çırpalım. Yarım limonun suyuna karbonatı ilave edelim çırptığımız yumurtaya döküp karıştıralım. 
*Sırası ile sıvı yağ, süt ilave edip karıştıralım. 
*Kabartma tozu , vanilya unu ekleyelim çırpıcı ile karıştıralım. 
*Yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökelim. 
*Pişirme konumunu ayarlayarak 50-60 dk kontrollü pişirelim. 
*Fırında pişirecekseniz soğuk fırında 175 derecede pişecektir. 
*Pişirme süresi sonunda kekimizi hemen ters çevirdiğimizde hiç yapışmadan çıkacaktır. 
*Kekimizin ilk sıcaklığı geçince önce 2 parçaya bıçak yardımı ile keselim. Dilersek tekrar bölebilir 4 parça yapabiliriz. Yeterince kalın kesmesi kolay oluyor.
Ara Kreması İçin Malzemeler;
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 kğ süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu 
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • kibrit kutusu kadar tereyağı(20 gr)
  • yarım paket 40 gr sütlü çikolata
  • limon yada portakal kabuğu rendesi
  • ayrıca pasta üzerini süslemek için 1 paket kakaolu toz krem şanti 
  • 1 çay bardağı süt

ARA KREMASININ HAZIRLANIŞI

*Malzemelerden yağ , limon kabuğu rendesi ve çikolata hariç karıştırılır.
*Pişirme tenceremizde orta alevde karıştırılarak puding kıvamına getirilir. Tereyağ , limon kabuğu rendesi eklenir ve karıştırılır. İndirmeye yakın çikolata kırılarak karıştırılır .. Topak olmamalı olursa süt ilave edebilirsiniz. Blenderden geçirip yumuşatabilir akıcı kıvam sağlayabilirsiniz.
*Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp buzdolabında bekletebilirsiniz.

BİRLEŞTİRME 

*Kekimizi böldük 1 su bardağı şekerli su /yada süt hazırlayıp üzerlerine gezdirdik ve her katına kremamızdan sürdük. Diğer katları üzerine kapadık. 
*Kalan ara kremamız çok katı ise süt ekleyerek yumuşatabiliriz. Akıcı kıvam alan kremayı pastamızın üzerine döküp kenarlarınıda düzelterek buzdolabına kaldıralım en az 1 saat kalsın. 
*Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben kenarlarını tarak spatula ile çizdirerek sıvadım düzenledim. 
*Üzerine biraz kenarlarda boşluk bırakarak kürdanla çizgi çektim. *Tam daire olan bu çizgiye krema pompasına krem şantiyi doldurarak yan yana krema sıktım. Dilediğimiz uç aparatı ile yapabiliriz. 
*Kalan boşluklara hindistan cevizi sepeledik . Minik kalpleri kenarına yan yana dizdik . Böylece dilimlemesi de çok kolay oluyor. Her kalp bir dilim smile ifade simgesi
*Orta boşluğuna hindistan cevizi üzerine renkli şekerlemeler ile süslememi tamamladım. 
Not: Birgün önce yapılması tercih edilmeli.

Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder