![]() |
KAKAOLU TEPSİ KEK |
Malzemeler;
- 1 su bardağı (250 ml )Yoğurt
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı Toz şeker( 300gr)
- 1 su bardağı sıvı yağ(200 ml)
- 1 paket kabartma Tozu
- yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı elenmiş Un
- 2 çorba kaşığı elenmiş kakao
Ayrıca üzerine serviste dökmek için portakal suyu ve 1 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
*Pişirme Tepsimizi katı yağ ile yağlayıp unlayalım.
*Oda sıcaklığında malzemelerimizi hazırlayalım.
*Yumurta ve toz şekeri çırpalım. Önce yavaş sonra hızlı çırparak toz şekerin erimesini sağlayalım.
*Karbonatı bir fincana alıp üzerine limon suyu sıkalım.
*Sıvı yağı yumurta harcımıza ekleyelim karıştıralım, yoğurt ve karbonatı ekleyelim karıştıralım.
*Portakal kabuğu rendesini ekleyelim. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ilave ederek yavaşça karıştıralım.
*Yağladığımız tepsiye harcımızı dökelim. 3 - 4 kaşık kadar bırakıp içersine kakao ilave edelim.
*Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım . Kakaolu harcı kaşık kaşık belli aralıklarla dökelim. Üzerinden bıçak ucu ile geçelim ılık fırına sürelim.
*Alt üst ayarda fırın kapağını açmadan pişirelim.
*45 dk sonra kürdan testi yapalım.
*İlk sıcaklığı geçince dilimleyelim.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder