KAKAOLU TEPSİ KEK

Gönderen: Unknown 20 Mart 2016 Pazar | 04:44:00


KAKAOLU TEPSİ KEK

Malzemeler;

  • 1 su bardağı (250 ml )Yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı Toz şeker( 300gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ(200 ml)
  • 1 paket kabartma Tozu
  • yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı elenmiş Un 
  • 2 çorba kaşığı elenmiş kakao
Ayrıca üzerine serviste dökmek için portakal suyu ve 1 çorba kaşığı toz şeker


HAZIRLANIŞI


*Pişirme Tepsimizi katı yağ ile yağlayıp unlayalım.
*Oda sıcaklığında malzemelerimizi hazırlayalım.
*Yumurta ve toz şekeri çırpalım. Önce yavaş sonra hızlı çırparak toz şekerin erimesini sağlayalım.
*Karbonatı bir fincana alıp üzerine limon suyu sıkalım.
*Sıvı yağı yumurta harcımıza ekleyelim karıştıralım, yoğurt ve karbonatı ekleyelim karıştıralım.
*Portakal kabuğu rendesini ekleyelim. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ilave ederek yavaşça karıştıralım.
*Yağladığımız tepsiye harcımızı dökelim. 3 - 4 kaşık kadar bırakıp içersine kakao ilave edelim.
*Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım . Kakaolu harcı kaşık kaşık belli aralıklarla dökelim. Üzerinden bıçak ucu ile geçelim ılık fırına sürelim.
*Alt üst ayarda fırın kapağını açmadan pişirelim. 
*45 dk sonra kürdan testi yapalım. 
*İlk sıcaklığı geçince dilimleyelim.
Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder