![]() |
KIYMALI RULO BÖREK TARİFİ |
Malzemeler;
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 100 gram margarin
İçi için;
- 250 gram yağsız kıyma
- 3 tane domates
- 3 tane sivri biber
- 6 dal taze soğan
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz.
HAZIRLANIŞI
Öncelikli olarak 100 gram margarin eritip ılımaya bırakıyoruz.Yoğurt ve maya 'yı birlikte karıştırıp eritmiş olduğumuz margarini de ilave ettikten sonra karıştırmaya devam ediyoruz.Daha sonra fırın tepsinin çıkartıp içerisini yağlıyoruz. 3 adet olan yufkamız dan birini tepsiye yaydırıyoruz. Ardın dan üzeri için hazırlamış olduğumuz 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini içerisine elimiz ile yaydırıyoruz. Diğer yufkalar ile aynı işlemi yaptık tan sonra muhakkak tepsinin dışarısına taşan parçalarını da tepsinin içerisine düzgün bir şekilde alıyoruz.Daha sonra İç malzemelerimizi masaya getirerek iç kısmını hazırlamaya geçiyoruz. Bir kabın içerisine Domates , Sivri biber , Soğan ve Taze soğan bu malzemeleri ince ince doğradıktan sonra kabın içerisine bırakıyoruz.Son olarak 250 gram yağsız kıymayı ve baharat çeşitlerimizi de ekledikten sonra birbirlerine karışana kadar karıştırıyoruz.İç malzememiz bu şekilde hazırlandık.Hazır olan iç malzemeyi yufkaların içerisine yaydırıyoruz. Fırınımız Daha önce 170 derece de ısıtılmış olan kısım da 20 dakika boyunca pişiriyoruz.Pişme işlemi bittikten sonra Tepsinin üzerine alüminyum folya ile sarıp havlu ile üstünü kapatıyoruz. ılınmasını bekledikten sonra rulo şeklinde sarıp İki parmak genişliğinde dilimledikten sonra üzeri için hazırlamış olduğumuz rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz. Kaşarlar üzerinde eriyecek hale gelene kadar fırında bekletiyoruz.Fırından cıkardıktan sonra misafirlere servis yapmak için servis tabağında sunabilirsiniz.
Öncelikli olarak 100 gram margarin eritip ılımaya bırakıyoruz.Yoğurt ve maya 'yı birlikte karıştırıp eritmiş olduğumuz margarini de ilave ettikten sonra karıştırmaya devam ediyoruz.Daha sonra fırın tepsinin çıkartıp içerisini yağlıyoruz. 3 adet olan yufkamız dan birini tepsiye yaydırıyoruz. Ardın dan üzeri için hazırlamış olduğumuz 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini içerisine elimiz ile yaydırıyoruz. Diğer yufkalar ile aynı işlemi yaptık tan sonra muhakkak tepsinin dışarısına taşan parçalarını da tepsinin içerisine düzgün bir şekilde alıyoruz.Daha sonra İç malzemelerimizi masaya getirerek iç kısmını hazırlamaya geçiyoruz. Bir kabın içerisine Domates , Sivri biber , Soğan ve Taze soğan bu malzemeleri ince ince doğradıktan sonra kabın içerisine bırakıyoruz.Son olarak 250 gram yağsız kıymayı ve baharat çeşitlerimizi de ekledikten sonra birbirlerine karışana kadar karıştırıyoruz.İç malzememiz bu şekilde hazırlandık.Hazır olan iç malzemeyi yufkaların içerisine yaydırıyoruz. Fırınımız Daha önce 170 derece de ısıtılmış olan kısım da 20 dakika boyunca pişiriyoruz.Pişme işlemi bittikten sonra Tepsinin üzerine alüminyum folya ile sarıp havlu ile üstünü kapatıyoruz. ılınmasını bekledikten sonra rulo şeklinde sarıp İki parmak genişliğinde dilimledikten sonra üzeri için hazırlamış olduğumuz rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz. Kaşarlar üzerinde eriyecek hale gelene kadar fırında bekletiyoruz.Fırından cıkardıktan sonra misafirlere servis yapmak için servis tabağında sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun .....
PİŞİRME SÜRESİ ; 20 DAKİKA FIRINLANMA DERECESİ : 170
0 yorum :
Yorum Gönder