![]() |
Tandır Çorbası |
- 200 gram tandır eti ( kuzu boynu kemikli )
- 1 çay bardağı nohut
- 1 çay bardağı fasulye
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Tandır Çorbası Tarifi ;
Düdüklü Tencerenin içine 200 gram tandır etini koyup içine suyumuzu ekliyoruz ve iyice pişine kadar ocakta tutuyoruz ( ele aldığında etin dağılması gerek ).1 adet soğanımızı rendeyle bir kabın içine rendeliyoruz.Ardından Tencerenin içine rendelediğimiz soğanı ve 2 çorba kaşık tereyağını ilave edip ocak da kavuruyoruz.Ardından 1 çorba kaşığı zeytin yağı ekleyip karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.1 çorba kaşığı salça ilave edip karıştırıyoruz.Eğer yağ az geldiğini hissederseniz biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.Düdüklü tenceremizi ocaktan alıp suya tutuyoruz ve tencereden etimizi çıkartıp bir cam tabağa koyuyoruz.Daha sonra cam tabağa aldığımız tandır etimizi elimizle küçük parçalara bölüyoruz.Cam tabağın içindeki tandır etini tenceredeki çorbanın içine koyuyoruz.Ardından 1 çay bardağı nohut, 1 çay bardağı fasulye
1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 çay bardağı bulgur koyduktan sonra malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıyoruz.Ardından Düdüklü deki tandır eti suyumuzu tenceredeki çorbanın içine koyuyoruz birazda normal su ekliyoruz.Normal su eklememizin sebebi bakliyatlar çekiyor bu yüzden eklemelisiniz.Daha sonra Göz kararı tuzumuzu , 1 çay kaşığı nane ,1 çay kaşığı kimyon karıştırıp tencerenizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz . Piştikten sonra tandır çorbamızı cam kaseye boşaltıyoruz.Sonra servis tabağımızı çıkartıp Misafirlerimize servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Not ; Nohut ,Mercimek ,bulgur Fasulye 1 gün önceden ıslatılmış ve haşlanmış olması gerekir.
1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 çay bardağı bulgur koyduktan sonra malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıyoruz.Ardından Düdüklü deki tandır eti suyumuzu tenceredeki çorbanın içine koyuyoruz birazda normal su ekliyoruz.Normal su eklememizin sebebi bakliyatlar çekiyor bu yüzden eklemelisiniz.Daha sonra Göz kararı tuzumuzu , 1 çay kaşığı nane ,1 çay kaşığı kimyon karıştırıp tencerenizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz . Piştikten sonra tandır çorbamızı cam kaseye boşaltıyoruz.Sonra servis tabağımızı çıkartıp Misafirlerimize servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Not ; Nohut ,Mercimek ,bulgur Fasulye 1 gün önceden ıslatılmış ve haşlanmış olması gerekir.
0 yorum :
Yorum Gönder