Höşmerim Tatlısı

Gönderen: Unknown 3 Mart 2015 Salı | 02:02:00

Höşmerim Tatlısı


Malzemeler ; 

  • 250 gram tereyağı
  • 125 gram kaymak
  • 14  çorba kaşığı un
  • 1.5 kahve fincanı pekmez
  • 1.5 su bardağı  süt
  • 1.5 su  bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
Servisi için ; 
  • Ceviz

Höşmerim Tatlısı  Tarifi ;
Tenceremizi ocağa koyup içerisine 250 gram tereyağı ve 125 gram kaymağı tencerenin içine ilave ediyoruz ve 2 kaşık un ekleyerek karıştırarak erimesini sağlıyoruz.İyice eridikten sonra tencerenin içindeki malzemeler içerisine 12 çorba kaşığı un ilave ediyoruz.Kaşıkla un eklerken bir yandan da karıştırarak harmanlamaya çalışıyoruz.Ardından Başka bir kapta 1.5 su bardağı süt ,1.5 su bardağı şeker , 1.5 kahve fincanı pekmez ve 1 yumurta sarısı ekliyoruz.Bu malzemelerimizi güzel bir şekilde çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz.Harcımız  kıvama geldikten sonra  Tencerenin içine  hazırladığımız harcı ilave ederken bir yandan da karıştırmaya  sürekli devam ediyoruz.Lokum gibi olana kadar karıştırıyoruz .

Lokum haline geldiğinde güzel bir servis tabağı çıkartıp tavanın içindeki höşmerimi  servis tabağına güzel bir şekilde yaydırıyoruz.Kaşık yardımıyla köşelerini düzgün, şekiller verebilmek için kullanabilirsiniz.Şimdi höşmerim tatlının üzerine   güzel bir görünüm versin diye ceviz ilave ediyoruz.Biraz Soğumaya bırakıyoruz katılaşıp şeklini alabilmesi için Ardından misafirlerinize Sunabilirsiniz.Afiyet olsun
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder