![]() |
Fellah Köftesi |
Malzemeler ;
- 1 su bardağı ince kısırlık bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- Bir buçuk su bardağı su
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
Sos için Malzemeler ;
- 3 tane domates ( rendelenmiş )
- 6 diş sarımsak ( ince ince kıyılmış )
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- Yeteri kadar kuru nane ve kırmızı pul biber
Üzeri için ;
- Sarımsaklı Yoğurt
- Maydanoz
- Dere otu
Fellah Köftesi Tarifi ;
1 su bardağı ince kısırlık bulgur, Yarım su bardağı irmik ve 1.5 su bardağı suyu bir tencere içine koyuyoruz ve Suyunu çekene adar kısık ateşte pişiriniz.Daha sonra Bulgur,irmik pişince ocaktan alın ve soğumasını bekleyip içine yumurta ,salça ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın.En az 20 dakika yoğurduğunuz karışımdan ufak parçalar koparın ve yuvarlayıp serçe parmağınızla ortasına bastırıp delik açın.
Geniş bir tencereye bolca su koyup kaynatın.Ardından fellah köftelerinizi suyun içine atın ve haşlayın.Haşlanan köfteleri suyun içinden delikli kevgirle alın ve servis tabağına koyun.Bu sırada Sos hazırlamak için ; 3 tane domates ( rendelenmiş ) , 6 diş sarımsak( ince ince kıyılmış)
Yarım su bardağı zeytin yağı,1 çorba kaşığı salça,2 çorba kaşığı nar ekşisi, yeteri kadar kuru nane ve kırmızı pul biber bunları tencerenin içine koyun ve kavurup, servis tabağındaki fellah köftelerin üzerine gezdirerek dökün.Sosu soğuduktan sonra üzeri için ise sarımsaklı yoğurdu üstünde yaydırarak ve gezdirerek dökünüz. Son olarak da Maydanoz ve Dere otunu ilave edebilirsiniz.Servis hazır bulunmaktadır.Misafirlerinize sunabilirsiniz.Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder