![]() |
Bazlama Kebabı |
Malzemeler ;
- 600 gram dana eti
- 3 domates
- 4 sivri biber
- 2 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı yağ
- Tandır ekmeği
Sosu için ;
- 4 yemek kaşığı domates suyu
- 1 yemek kaşığı katı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Terbiye için ;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Kekik
Bazlama Kebabı Tarifi ;
tost makinesini güzel bir şekilde ilk önce temizliyoruz.Ardından 3 domates ve 4 sivri biber saplarını kesiyoruz.Domateslerimize ve biberlerimize delikler oluşturuyoruz ve Tost makinesinin içine koyup közlenmeye bırakıyoruz.600 gram dana etimiz daha önceden terbiyeli olup buzdolabında bulunması gerekiyor Bekletildikten sonra kebabımızı yapmaya başlıyacağız.Etimizi bir tavanın içine koyup ocağa kavrulmaya bırakıyoruz.Hafif kavrulduktan sonra 2 soğanı doğrayıp içine ilave ediyoruz ve soğanları tahta kaşık yardımıyla içine harmanlana kadar karıştırıyoruz ve daha sonra ocağı çok kısık ateş alıp bekletiyoruz.Daha sonra Sosu için ; Ayrı bir Tencerenin içine 4 yemek kaşığı domates ekliyoruz ve ocağımızı yakıyoruz.1 yemek kaşığı salça ilave edip içinde karıştırarak eritiyoruz ve kıvamı oluştuktan sonra altını kapatıyoruz.Daha sonra tost makinesinin içinde olan közlenmiş domateslerimizi ve biberlerimizi çok küçültmeden gözükecek bir şekilde kesiyoruz ve Bunları Tavanın içinde kavurduğumuz etin içine ilave ediyoruz ve hafif yaydırarak karıştırıyoruz ve biraz kavrulduktan sonra ocağı kapatıp sunum yapmak için bazlama kebabımızı hazırlıyoruz.Tandır ekmeğimizi ortadan ikiye kesip diğer parçalarında içerisini sandviç ekmeği yarıyormuşuz gibi arasını hafif açacağız.Daha sonra hazırlamış olduğumuz tavanın içindeki malzemeleri tandır ekmeğinin içine koyuyoruz ve tencerenin içindeki sosu da tandır ekmeğinin içine ekliyoruz. bu şekilde ekmeklerimiz ve malzemelerimiz bitene kadar aynı uygulamayı yapacaksınız.Daha sonra servis tabağına koyarak misafirlerinize sunabilirsiniz Afiyet olsun .
0 yorum :
Yorum Gönder