- 6 küçük patlıcan
- 250 gram dana kıyma
- 2 Soğan
- 2-3 domates
- 2-3 sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 kaşık yağ
- Tuz
- karabiber
Karnıyarık Tarifi ;
Patlıcanları alaca şekilde soyuyoruz tuzlu suya koyup 5- 10 dakika bekletiyoruz, öbür yandan soğanı kavuruyoruz ince ince doğrayıp biberimizi soğanın içine koyduk sonra kıymayı koyuyoruz kavrulduktan sonra patlıcanları kızartıyoruz sonra içine hazırladığımız kıymalı harcı patlıcanların içine koyuyoruz ondan sonra tepsinin içine salçalı su koyuyoruz karnıyarıkları süsleyip fırına koyuyoruz 10 -15 dakika sonra pişmiş halde karnıyarığımızı misafirlerinize sunabilirsiniz....
0 yorum :
Yorum Gönder