Hamburger Tarifi |
Malzemeler ;
Köfte Malzemleri ;
- 500 gram dana kıyma
- 2 Tatlı kaşığı Hardal
- 2 Tatlı kaşığı Pekmez
- 3 Tatlı kaşığı Galeta unu
- 2 Tatlı kaşığı Beyaz Sirke
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
- Tuz [ Göz kararı ]
- 1 dal sarımsak
- 1 baş soğan
- 4 -5 Dilim Boşnak Eti (Kuru )
- 1 tane Domates
- 4-5 tane Marul yaprağı
- 5 tane patates
- Biraz salatalık Turşusu
Süslemek Yapmak için kullanmanız gerekenler ;
- Yeşillik
- 5 Tane küçük ( çeri ) domates
- Yoğurt
- Taze soğan
Köfte Yapılışı ;
Sarımsak ve soğanı püre haline getirine getireceğiz ardından suyunu sıkıp yukarıda bulunan malzemelerimizi bir kapta karıştırınız.Fakat çok yoğurmanıza gerek yoktur kıvamı tutturduğunuzda karıştırmayı bırakın.Golf topu büyüklüğünde 4 eşit parçaya böleceğiz fakat hamburger ekmeğinden biraz büyük olması gerekir.Çünkü pişirdiğimizde ekmek ile aynı boyuta gelecektir.Biraz bekletmeye hazırlıyoruz köftemiz beklemedeyken Peynirli sosumuzu yapmaya başlayalım....
Peynirli Sos Malzemeleri ;
- 150 gram Beyaz Peynir
- 2 Çorba kaşığı Mayonez
- 2 Çorba kaşığı Hardal
- 2 Çorba kaşığı Zeytin yağı
- Marul
- Domates
Peynirli Sos Yapılışı ;
Peynirli Sos malzemelerimizin hepsini bir kabın içinde karıştırıyoruz.Ardından Beyaz peynirimizi ezerek pürüzsüz peynir sosu elde etmelisiniz.Elde ettikten sonra ocağınızı yakıp tavayı iyice ısıtıyoruz ve 2 Çorba kaşığı zeytin yağı ilave ediyoruz ve Köftelerimizi içine atarak pişirmeye başlıyoruz.Köfteler iyice piştikten sonra her köftenin üstüne kuru etleri koyun.daha sonra peynir sosumuzu pişirdiğimiz köftelerin üzerine eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.Domates
lerimizi dilimleyip tavanın içine koyduktan sonra ekmeğimizi ikiye bölüyoruz ve onuda tavaya ilave ediyoruz Ardından Sırasıyla Ekmeğimizin üzerine ilk önce Köfteyi Ardından Marulu ve Domates yerleştirip üzerini kapatıyoruz.
Hamburger Ekmeği Malzemeleri ;
- 5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Yaş Maya
- 2 yemek kaşığı Toz şeker
- Tuz (Göz kararı koyuyorsunuz 1 Tatlı kaşığı yeterli olacaktır. )
- 1 Çay bardağı Süt
- 0.5 Çay bardağı Sıvı Yağ
- Su
- Yumurta
- Susam
Hamburger Yapılışı ;
Kabımızın için sırasıyla ilk önce 5 su bardağı un ve tuz karıştırıyoruz.Ardından da üzerine 1 paket yaş maya ,2 yemek kaşığı toz şekeri , 1 çay bardağı süt ve 0.5 Çay bardağı Sıvı yağ ilave ederek Kabın alabildiği kadar da ılık su ile hamurumuzu yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru 7 eşit parçaya böldükten sonra 30 dakika tepsi mayası yapacaksınız.Bunun yanı sıra streç ile üzerini kaplayın . Daha sona üzerine yumurta sarısını ve birazda Susam serpilecek. Ekmeklerimizi 180 derecede 35 -40 dakika kadar pişiriyoruz ve afiyetle Hamburger ekmeğimizi oluşturmuş oluyoruz.
0 yorum :
Yorum Gönder