TIRTIL KURABİYE

Gönderen: Unknown 28 Mart 2016 Pazartesi | 10:31:00

TIRTIL KURABİYE
Malzemeler;
  • Oda sıcaklığında yarım margarin,
  • 1 yumurta,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • Yarım su bardağı pudra şekeri,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Yarım paket vanilya,
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz yada fındık içi,
  • Un,
  • Hindistan cevizi,
  •  toz antep fıstığı,
  • 60 gr. sütlü, 
  • 60 gr. kadar da bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Margarin, ceviz içi, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta karıştırıyoruz. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip çok sert olmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Tırtıl kurabiye kalıbına hamurdan parçalar alıp yerleştiriyoruz ve istediğimiz boyda kurabiyeler elde edene kadar yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkıyoruz. Önceden 165 dereceye 5 dakika kadar ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Soğuduktan sonra uçlarını önce benmari usulü erittiğimiz çikolataya sonra Hindistan cevizi yada antep fıstığına bulayıp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder