BALKABAKLI TART TARİFİ

Gönderen: Unknown 28 Mart 2016 Pazartesi | 10:38:00


BALKABAKLI TART 
Malzemeler
Hamur için:
  • İki buçuk su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı su
  • 8 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • Harç için:
  • 3 su bardağı küçük küp doğranmış balkabağı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı badem
  • 40 gram çikolata
Servis için:
  • Badem,
  • böğürtlen
Balkabaklı Tart Yapılışı
HARÇ için kabağı tencereye alıp, üzerine tozşeker serpin. Su ekleyip, kısık ateşte kabak yumuşayıncaya dek pişirin. Pişince çatal yardımıyla ezin. Çekilmiş badem ilave edip karıştırın. Hamur için unun ortasını havuz gibi açın. Kalan tüm hamur malzemesini ekleyip biraz sert kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp, 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, yağlanmış tart kalıbına, kalıbın yanlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, altın rengi alana dek pişirin. Tartı fırından alır almaz içine çikolata sürün. Çikolata donunca kabak püresini yayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Badem ve böğürtlenle süsleyip servis yapın.
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder