![]() |
ŞERİT POĞACA |
Malzemeler;
- 4-5 su bardağı kadar un
- 260 milim süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
İç malzemesi ;
- Peynir
ŞERİT POĞAÇA HAZIRLANIŞI
*Sütü elimizi hafif yakacak şekilde ısıtırız.
*İçerisine maya ve şekeri ekleriz.
*Hamur yoğurma kabına 3 su bardağı kadar un koyarız.
*Tuz ekleriz, karıştırırız.
*Unun ortasını havuz gibi açarız.
*Ortasına yumurta akını kırarız,.sıvı yağı ekleriz.
*Yavaş yavaş maya, süt, şeker karışımını ekleyerek hamuru yoğururuz.
*Hamurun toparlanan yumuşak bir hamur kıvamına gelmesi için yine yavaş yavaş un ekleriz.
*Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek mevsime göre ılık ya da sıcak bir yerde 15 dakika mayalanmaya bırakırız.
*Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler tutulur.
*Mermer zeminde uzunlamasına oval şekilde açılır.
*Oval şekilde açılan hamura bıçak yardımıyla çizikler atılır.
*Uç kısmına peynir koyulur üzeri kapatılır ve peynirin akmaması için kenarları bastırılarak tutturulur bir nevi peynir mühürlenir.
*Rulo şeklinde sarılır.
*Sarılan rulonun uç kısmı arka tarafta kalacak şekilde hamur çevrilir, poğaça hamuru öne doğru ay şeklinde bükülür.
*Bu şekilde poğaçalar 20-25 dakika süreyle üzeri örtülü olarak mayalanmaya bırakılır.
*Üzerine yumurta sarısı sürülür.
*Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
0 yorum :
Yorum Gönder