MUHALLEBİLİ KÜLAH KADAYIF

Gönderen: Unknown 16 Mart 2016 Çarşamba | 11:54:00

MUHALLEBİLİ KÜLAH KADAYIF

Malzemeler:

  • 300 gr Taze kadayıf
  • 125 gr tereyağı

  • Kreması için;

    • 2,5 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı sıvı krema
    • 1 paket vanilya

    Şerbeti için;

    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3/4 Su bardağı su

    HAZIRLANIŞI

    Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz.Sıvı kremayı içine katıyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti için, toz şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Şerbet kaynayınca 2-3 dakika daha kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Tel kadayıfı karıştırma kabına alıyoruz. İçine eritilmiş, soğumuş tereyağın döküyoruz. Kadayıfı yağla iyice karıştırıyoruz. Kadayıflardan parça parça alıp tezgaha seriyoruz. Metal huniye kadayıfı sarıyoruz. Tüm hunilere kadayıfları sarıyoruz ve elimizle iyice sıkıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Külaha sardığımız kadayıf kızarınca fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca metal külahları dikkatlice çıkarıyoruz. Kremayı krema torbasına dolduruyoruz ve külahların içine sıkıyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Üzerlerine soğumuş şerbeti kaşıkla döküyoruz. Kremaların üzerine de fıstık serperek servis ediyoruz..
    ✔Şerbeti servis yaparken dökmenizi tavsiye ederim, bekleyince kadayıfı yumuşatıyor.
    ✔Kadayıfların kırık olmamasına dikkat edin benimki öyleydi sarmak zor oluyor.
    Afiyet olsun..

    PAYLAŞ

    Hakkımda Unknown

    0 yorum :

    Yorum Gönder