ATAYEF TATLISI

Gönderen: Unknown 24 Mart 2016 Perşembe | 07:22:00

ATAYEF TATLISI
Hamur Malzemeleri:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı+1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 çay kaşığı toz maya+1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
Krema Malzemeleri:
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 1 portakal kabuğu rendesi(Krema piştikten sonra,eklenecek)
Süsleme;  İSTEĞE BAĞLI

HAZIRLANIŞI

Sütü ılıtıp, içine şeker ve toz mayayı katıp çırpma teliyle karıştıralım, bir çimdik tuz, elenmiş un, kabartma tozunu katıp iyice pürüzsüz olana kadar çırpıp yarım saat mayalandıralım. Mayalanan sıvı hamur malzemesini ucu sivri cezveye dolduralım, teflon tavayı ısıtalım, sıcakken az yağ sürüp kısalım. Hamurdan tavaya pankek yapar gibi ince yuvarlaklar şeklinde dökelim, üzeri göz göz olan hamuru kızarınca spatulayla alıp soğutalım. Sadece bir tarafı pişecek. Tüm hamurlar aynı şekilde pişirilip soğutulur. Soğuyan hamurların pişmeyen yumuşak tarafları içte kalacak şekilde yarısı ağzı açık şekilde iki parmak yardımıyla kapatılır. Kreması için; Şeker, nişasta, un, yumurta, vanilya, süt tencereye alınır iyice karıştırılır katılaşıp, üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Pişen kremaya tereyağ eklenir soğuyana kadar ara ara karıştırılıp içine toz kremşanti eklenip mikserle çırpılır. Kaşıkla ya da sıkma torbası yardımıyla ağzı açık hamurların içleri doldurulur. Üzerine isteğe bağlı pasta süsü, damla çikolata, hindistan cevizi, dövülmüş ceviz, fındıkla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder