![]() |
Elmalı Kurabiye |
Elmalı Kurabiye Malzemeleri ;
Hamuru için ;
- 3.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 50 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı mısırözü yağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet orta boy elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı 50 gram ceviz
Elmalı Kurabiye Tarifi ;
İçi için 3 adet orta boy elmalarımızı soyuyoruz ve rendeyle ince bir şekilde rendeliyoruz. Rendelenen elmaları tencereye alıyoruz. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave ediyoruz.Elmalar suyunu alıp çekene kadar pişiriyoruz ve Pişerken de karıştırmayı unutmayınız.Ardından yarım su bardağı 50 gram cevizimizi rondoyla rendeliyoruz.Suyunu çeken elmaya 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.Soğuyan malzemeye rendelediğimiz yarım su bardağı çekilmiş ceviz ilave ediyoruz ve güzel bir şekilde malzemeler birbirine iyice karışana kadar karıştırıyoruz.
Simdi Hamuru yapmaya geçiyoruz. Geniş bir kaba yumurtayı kırıyoruz.Yarım su bardağı pudra şekerini ilave ediyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz.Karıştırdıktan sonra Yarım su bardağı mısır özü yağını ilave ediyoruz ve tekrardan karıştırıyoruz.3 yemek kaşığı susuz yoğurdu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.Azar azar su ilave ettikten sonra Kabartma tozu ve 50 gram tereyağını ilave ediyoruz.Elimizle kabın içindeki malzemeleri yoğurmaya başlıyoruz.Yoğurduktan sonra Üzerini örterek 15 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlendirdikten sonra hamurumuzu çıkartıp ilk önce ortadan ikiye sonra diğer bir parçasını da tekrardan ortadan ikiye bölüyoruz.Bir parçasını alıyoruz ilk önce biraz un serpiyoruz ve hamurumuzu oklava ile açıyoruz.Su bardağı ile yuvarlak parçalar çıkarıyoruz. Yuvarlak parçaların içine hazırladığımız iç harç malzemelerimizi koyuyoruz.Ardından istediğiniz şekilde Katlayabilirsiniz Katladığımız elmalı kurabiyelerimizi Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kızartmadan pişiriyoruz.Piştikten sonra Servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun .
Hazırlık süresi ; 30 dakika Dinlendirme süresi ; 15 dakika Pişirme süresi ; 20-25 dakika
Simdi Hamuru yapmaya geçiyoruz. Geniş bir kaba yumurtayı kırıyoruz.Yarım su bardağı pudra şekerini ilave ediyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz.Karıştırdıktan sonra Yarım su bardağı mısır özü yağını ilave ediyoruz ve tekrardan karıştırıyoruz.3 yemek kaşığı susuz yoğurdu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.Azar azar su ilave ettikten sonra Kabartma tozu ve 50 gram tereyağını ilave ediyoruz.Elimizle kabın içindeki malzemeleri yoğurmaya başlıyoruz.Yoğurduktan sonra Üzerini örterek 15 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlendirdikten sonra hamurumuzu çıkartıp ilk önce ortadan ikiye sonra diğer bir parçasını da tekrardan ortadan ikiye bölüyoruz.Bir parçasını alıyoruz ilk önce biraz un serpiyoruz ve hamurumuzu oklava ile açıyoruz.Su bardağı ile yuvarlak parçalar çıkarıyoruz. Yuvarlak parçaların içine hazırladığımız iç harç malzemelerimizi koyuyoruz.Ardından istediğiniz şekilde Katlayabilirsiniz Katladığımız elmalı kurabiyelerimizi Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kızartmadan pişiriyoruz.Piştikten sonra Servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun .
Hazırlık süresi ; 30 dakika Dinlendirme süresi ; 15 dakika Pişirme süresi ; 20-25 dakika
0 yorum :
Yorum Gönder