![]() |
Havuçlu Kek |
Malzemeler ;
- 1 bardak ince rendelenmiş havuç
- 1 bardak fındık veya ceviz
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kabartma tozu
- 3 Su bardağı un ( un ' u göz kararı koyuyorsunuz )
- 2 Su bardağı Şeker
Havuçlu Kek Yapılışı ;
İlk önce 3 yumurtayı derin 1 kaba kır sonra 2 bardak şeker ekle bunların ikisini mikser ile köpürene kadar çırpmaya devam edin köpürdük sonra 1 bardak havuç , 1 bardak ceviz , 1 çay bardağı sıvı yağ , süt bu malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin 1 su bardağı un dök çırp sonra 1 su bardağı daha un dök çırp 1 su bardağı daha un dök çırp hepsini aynı anda dökmeyen ki güzel olmaz yavaş yavaş dökmek önemli husus dur kabartma tozunu da koyun bunların hepsini birlikte mikser ile kek kıvamına gelene kadar mikser ile karıştırın az gelirse un miktarını artıra bilirsiniz çok kalın olmasın hamur boza kıvamında olacak sonra oluşan keki kek kalıbına koymak için kek kalıbını sana yağ ile yağlayın sonra kek kalıbının içine un serpilecek yapışmaması için leğenin içindeki keki kek kalıbına dökerek fırına koyunuz 175 derece fırını kızdır sonra kekinizi fırına koyun 30 - 40 dk olunca bir bakın eğer pişmiş ise afiyetle yiyin eğer tam kıvamına gelmediyse birazda pişmesi için bekleyiniz fırını sürekli açıp da kontrol etmeyin kek söner kabarmaz bu seferde tadı güzel olmaz boşuna uğraşmış olursunuz . Pişince çıkartın servis tabağına alın pudra şekeri ile kekinize süslendire bilirsiniz Servise hazırdır afiyetle yiyebilirsiniz
- Afiyet Olsun Sevgili Misafirlerimiz -
0 yorum :
Yorum Gönder