KEKLİ CEVİZLİ SARMA TATLISI

Gönderen: Unknown 28 Mart 2016 Pazartesi | 03:48:00


KEKLİ CEVİZLİ SARMA TATLISI

Malzemeler
  • 18 adet hazır baklava yufkası
  • 2 katlı sade pandispanya' nın tek katı (kırıntı halinde) – evinizde kalmış herhangi bir kek çeşidi de olabilir.
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı Yonca zeytinyağı
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı limon suyu
KEKLİ CEVİZLİ SARMA TATLISI YAPILIŞI
  • Önce şerbeti hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri koyup kaynatın.
  • Kaynayınca limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta kek kırıntıları ile cevizi karıştırın.
  • 3 adet yufkayı üst üste koyup hazırladığınız cevizli karışımı kısa kenar boyunca serpin.
  • Rulo şeklinde orta sıkılıkta, çok gevşek olmayacak şekilde sarıp üç eşit parçaya bölün.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Bu işlemi tüm yufkalar ve iç harcınız bitene kadar yapın.
  • Tepsiye dizdiğiniz tatlıların üzerine zeytinyağını gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya pişirin.
  • Fırından çıkartıp soğutun ve soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün.
  • Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun…

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder