- 18 adet hazır baklava yufkası
- 2 katlı sade pandispanya' nın tek katı (kırıntı halinde) – evinizde kalmış herhangi bir kek çeşidi de olabilir.
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı Yonca zeytinyağı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 çay kaşığı limon suyu
KEKLİ CEVİZLİ SARMA TATLISI YAPILIŞI
- Önce şerbeti hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri koyup kaynatın.
- Kaynayınca limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta kek kırıntıları ile cevizi karıştırın.
- 3 adet yufkayı üst üste koyup hazırladığınız cevizli karışımı kısa kenar boyunca serpin.
- Rulo şeklinde orta sıkılıkta, çok gevşek olmayacak şekilde sarıp üç eşit parçaya bölün.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Bu işlemi tüm yufkalar ve iç harcınız bitene kadar yapın.
- Tepsiye dizdiğiniz tatlıların üzerine zeytinyağını gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya pişirin.
- Fırından çıkartıp soğutun ve soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün.
- Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun…
0 yorum :
Yorum Gönder