Tavuk Göğsü

Gönderen: Unknown 19 Şubat 2015 Perşembe | 03:55:00

Tavuk Göğsü
Malzemeler ;

  • 1 kilo süt
  • 1 paket margarin
  • 1 bardak un
  • 1 tane vanilya
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket tarçın  yada 1 paket çikolata sosu ( üzerinde güzel görünüm isterseniz )

Tavuk Göğsü Yapılış Tarifi ;

Bir tencerenin içinde margarini  eritiyoruz ardından 1 bardak un üzerine ilave ediyoruz  pembeleşinceye kadar  ocakta kavuruyoruz Kavurduğumuz harcın üzerine 1 kilo süt döküyoruz  sonra karıştırmaya başlıyoruz tavuk göğsü kalınlaşana kadar  sürekli karıştırıyoruz kalınlaşınca 1 bardak şeker koyuyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz ki şeker içinde dağılmasını sağlıyoruz. Şekerimizi en son koymamızda ki sebebi kreması sararmasın ardından ocağı kapatıp arından tencerenin içine 1 tane vanilya koyduktan sonra mikser ile çırpmaya başlıyoruz 5 dakika çırpıyoruz macun haline geldikten sonra borcamın içine yaydırıyoruz. 

Sonra 1 gün  soğumasını bekliyoruz hemen sunum yaparsınız yaptığınız tavuk göğsü tatlısı güzel bir şekil  çıkmaz ve buda sizi misafirleriniz de olumsuz bir tepki yaratır bu yüzden 1 gün bekletilmesi  gerekiyor .


Beklettikten sonra  isterseniz üzerine çikolata sosu koyabilirsiniz görünüm güzelleştirmek için yada tarçın ile de süsleyebilirsiniz zevkiniz tercihiniz size kalmıştır nasıl servis tabağında sunmak isterseniz o şekilde sunabilirsiniz . Afiyetle Tavuk göğsü tatlısını yiyebilirsiniz.

Hazırlık Süresi ; 15 dakika  Dinlendirme Süresi ; 1 gün  Pişirme süresi ; 5 dakika

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder