Tavuk Göğsü
Malzemeler ;
Tavuk Göğsü Yapılış Tarifi ;
Bir tencerenin içinde margarini eritiyoruz ardından 1 bardak un üzerine ilave ediyoruz pembeleşinceye kadar ocakta kavuruyoruz Kavurduğumuz harcın üzerine 1 kilo süt döküyoruz sonra karıştırmaya başlıyoruz tavuk göğsü kalınlaşana kadar sürekli karıştırıyoruz kalınlaşınca 1 bardak şeker koyuyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz ki şeker içinde dağılmasını sağlıyoruz. Şekerimizi en son koymamızda ki sebebi kreması sararmasın ardından ocağı kapatıp arından tencerenin içine 1 tane vanilya koyduktan sonra mikser ile çırpmaya başlıyoruz 5 dakika çırpıyoruz macun haline geldikten sonra borcamın içine yaydırıyoruz.
Sonra 1 gün soğumasını bekliyoruz hemen sunum yaparsınız yaptığınız tavuk göğsü tatlısı güzel bir şekil çıkmaz ve buda sizi misafirleriniz de olumsuz bir tepki yaratır bu yüzden 1 gün bekletilmesi gerekiyor .
Beklettikten sonra isterseniz üzerine çikolata sosu koyabilirsiniz görünüm güzelleştirmek için yada tarçın ile de süsleyebilirsiniz zevkiniz tercihiniz size kalmıştır nasıl servis tabağında sunmak isterseniz o şekilde sunabilirsiniz . Afiyetle Tavuk göğsü tatlısını yiyebilirsiniz.
Hazırlık Süresi ; 15 dakika Dinlendirme Süresi ; 1 gün Pişirme süresi ; 5 dakika
|
Ana Sayfa
»
tatlı tarifleri
,
tavuk göğsü malzemeleri
,
tavuk göğsü tarifi
,
tavuk göğsü tatlısı
,
tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır
,
tavuk göğsü tatlısı tarifi
,
tavuk göğsü yapılışı
»
Tavuk Göğsü
0 yorum :
Yorum Gönder