KarnıBahar |
Malzemeler ;
- 1 baş Karnıbahar
- 250 gram Kıyma
- 2 tane Kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
KarnıBahar Yapılış Tarifi ;
Karnı baharları parça parça böldükten sonra güzel bir şekilde yıkayıp kenara koyuyoruz.Ardından Başka bir kapta 3 yemek kaşığı sıvı yağını tencereye koyduktan sonra soğanı güzel bir şekilde soyup sonra tencerenin içine koyuyoruz Ardından içine 250 gram kıyma , 1 yemek kaşığı salça , 1 çay kaşığı tuz bunları tencerenin üzerine de ekliyoruz ve Kavurmaya bırakıyoruz kıymalar kavrulduğunu farkettiğiniz de üstüne parça parça böldüğümüz karnı baharları tencerenin içine koyduktan sonra Karnı baharlarında kavrulmasını bekliyoruz kavrulduktan sonra üzerine biraz üstüne gelecek şekilde suyumuzu koyuyoruz ve Ardından Pişirmeye bırakıyoruz yaklaşık 15 dakika da pişmiş olacaktır. Piştikten sonra servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz.Afiyetle yiyebilirsiniz....
Hazırlık Süresi ; 15 dakika Pişirme Süresi ; 15 dakika Dinlendirme Süresi : Yok
0 yorum :
Yorum Gönder