SIRIN ( Ziron )

Gönderen: Unknown 29 Mart 2016 Salı | 15:28:00


SIRIN TARİFİ

Malzemeler;
  • 1,5 su bardağı ilik su
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • yarım çorba kaşığı tuz
  • ve alabildiği kadar un
Üzeri için;
  • Büyük bir kase yoğurt,
  • 2 diş sarımsak
  •  tuz
Yağlı Sosu için; 
  • tereyağı 
  • toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Su,süt,yumurta,tuz,ve sıvı yağı geniş bir kaba alın üzerine unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Sacınız yoksa büyük tavada yapacaksanız Yumurtadan daha küçük bezeler yapın ve 25 dakika dinlendirin. Bezeleri unlayarak merdane yardımıyla servis tabağından biraz daha büyük açın. önlü arkalı biraz pişirin ve yufkaları temiz bir bezin arasında biriktirin ( yufkaları açıkta bırakmayın hemen kurur ) 1 tane Yufkayı sıkıca rulo yapın eğer çok kuruysa hafif ıslatabilirsiniz. Rulo Yaptığınız yufkayı küçük küçük kesin, kesilmiş kısmı yukarı bakacak şekilde servis tabağına alın servis tabağı dolana kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yoğurdu ocağa alın karıştırarak biraz ısıtın ( dikkat edin fazla değil ılık olacak kadar ısınacak ) ocaktan alın rendelenmiş sarımsak ve tuzla karıştırın. Sırının üzerine önce ılık yoğurdu sonra toz pulbiber ile kızdırılmış tereyağını döküp servis yapın. Not:Sırının üstüne döktüğünüz yoğurt bütün sırın kaplayacak kadar çok olmalıdır fotoğraflarda sırın gözüksün diye az yoğurt kullandım..
Afiyet Olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder